TEKNAMOTOR, skorpion, aprító, aprítók, daráló, darálók, faaprítók, gallyaprító, tuskómaró, tuskómaró, erdészeti gépek, gallydaráló, gallyaprítók, malmok
Teknamotor na FacebookTeknamotor na Youtube
Skorpion Teknamotor
NÉZZE MEG A BERENDEZÉSEKET

Ajánlatok: TRAKTOR MŰKÖDTETÉSŰ-DOBOS APRÍTÓGÉP

A berendezés leírása

A Skorpion 500 RB dobos aprítógép, amit mezőgazdasági vontató működtet legkevesebb 120 LE teljesítménnyel (540÷750 ford/perc). Figyelemmel az aprítandó anyag nagy méretére 300 mm átmérőig, javasolt az aprítógépbe a fahulladék mechanikus adagolása hidraulikus daru segítségével (alapfelszereltségben megtalálható a rögzítéshez használható alaplap). A nagy terjedelmű fa adagolás 550 x 370 mm méretű garat lehetővé teszi az elágazó galyak és más terjedelmes fahulladék aprítását.

Alapfelszereltségként az aprítógépben alkalmazásra került fabehúzó rendszer, ami a lengőkarba  beépített 380 mm átmérőjű fogazott fabehúzó és lenyomó görgőből, valamint 920 mm hosszúságú fogazott lánctalpú adagoló asztalból áll, amely előtt hidraulikusan zárható 850 mm hosszúságú kiegészítő lánctalppal ellátott adagoló asztal található. Az aprítógéppel való munkavégzés a lánctalprendszer segítségével biztosítja a magas hatékonyságot.

A fabehúzó rendszert hidraulikus szivattyú táplálja, ami az aprítógép alapfelszereltségét képezi, a görgő és a lánctalp vezérlése erről a szivattyútól történik hidraulikus motorokkal a reduktorokkal együtt.

A 3 vágókéses rendszer alkalmazása a dobon szektor rendszerben elhelyezve (a dob egy fordulata egy teljes vágásra) biztosítja az aprítógép széleskörű lehetőségeinek elérését a vontató teljesítményének viszonylagosan alacsony értéke mellett.

Az egységes méretű apríték biztosítása a vágódob alatt elhelyezett rostának köszönhető. A rosta alól az apríték eltávolítását két csigaszállító végzi a kidobó ventilátorhoz, amelynek segítségével az kidobásra kerül a kidobó csövön keresztül.

Az aprítógép rendelkezik hidraulikusan összecsukható kidobócsővel Joystick segítségével kivitelezett automatikus elfordítás vezérlővel 240°-ban.

Az aprítógép szerkezete egytengelyű alvázra épült, ami lehetővé teszi a gép vontatását mindefajta úttípuson.  A tipikus egytengelyű fék nélküli vontatás alkalmazása lehetővé teszi a Skorpion 500 RB számára a közlekedést 25 km/h-ig. Felszerelhető még ezen kívül rugózott felfüggesztésű tengellyel vagy pneumatikus felfüggesztéssel – mindkét tengely pneumatikus fékkel rendelkezik.

Az adagoló asztal elhelyezése 90°-ban a közlekedés irányára lehetővé teszi az aprítógép és utánfutó egyidejű vontatását egy vontató segítségével (az aprítógép rendelkezik automatikus vontató kapcsolóval).

A Skorpion 500 RB alapfelszereltségét képezi az Európában a legmodernebbnek számító No-stress rendszerek egyike. Automatikusan megelőzi a meghajtó rendszer túlterhelését az adagoló rendszer pillanatnyi megállításával.

A fahulladékból származó apríték felhasználható tüzelőanyagként, bútorlap gyártás alapanyagaként, vagy továbbfelszanálásra kalapácsos malmokban.

A Skorpion 500 RB aprítógép megvásárlása optimális megoldás cégek és vállalatok számára, akik tevékenységüket modern és ökológiai irányba fejlesztik.

 

A műszaki adatai

A BERENDEZÉS TIPUSA

SKORPION 500 RB

Méretek (hossz x szélesség x magasság) [mm] 3870 x 2360 (3000)* x 3025 (4460)*
Tömeg [kg] 3700 hidraulikus daru nélkül**
Anyag átmérõ [mm] törzs 300-ig
Kések száma [db] 3 vágó + 1 álló
Adagolási sebesség [fm/perc] 21-ig
Apritás teljesitménye [m3/ó] 20-ig
Apríték szélessége [mm] 35 mm-ig anyag függvényében
Adagolás fajtája görgõ és lánctalpas adagoló hidraulikus meghajtással
Vágódob átmérõje [mm] 520
Adagolótorok mérete(szélesség x magasság) [mm] 550 x 370
Lánctalp hossza [mm] asztal 920, ajtó 850
Rosta (szem) 30x30 vagy 50x50
Vontató minimális teljesítménye [LE] 120

()* – méret kinyitás után.
()** – a tömeg függ az aprítógép felszereltségétõl.

 

Alap felszereltség:

 • Laprugós felfüggeszetésű tengely 25 km/h sebességig, légfékkel.
 • Hidraulikusan összecsukható adagoló asztal (ajtó) adagoló lánctalppal.
 • Hidraulikusan összecsukható kidobó kémény automatikus elfordítás vezérléssel 240° és terelõ lappal.
 • Automata vonófej a pótkocsihoz.
 • Hidraulikusan szabályozható támasztó láb.
 • Saját hidraulika rendszer.
 • TLT.
 • A vezérlés hidraulikus elosztó vagy Joystick segítségével.
 • Túlterhelés elleni No–stress rendszer üzemóra számlálóval.

Opcionális felszereltség:

 • Pneumatikus felfüggesztésű vezérelt tengely.
 • Hidraulikus daru (gém).

Kérdezzen

TEKNAMOTOR 2015
realizacja:dwarazy.com
oldal tetejére