Teknamotor na FacebookTeknamotor na Youtube
Skorpion Teknamotor

X

NÉZZE MEG A BERENDEZÉSEKET

Ajánlatok: MOBIL APRÍTÓGÉP - TÁRCSÁS

A berendezés leírása

A SKORPION 250 L egy sokoldalú ágaprító gép, melyet leginkább a közútkezelő és útkarbantartó cégek, önkormányzatok kommunális célú felhasználására szántak, mivel kényelmesen és célszerűen felhasználható a városi területek és útszélek karbantartásban. Az aprítógép konstrukciós szerkezetének köszönhetően az erdészetben is kitűnően alkalmazható,mivel a forgózsámoly megkönnyíti az ágak adagolását a fogadó garatba.Köszönhetően annak, hogy a felaprításra kerülő ágak maximális átmérője 20 cm, míg a behúzó torok méretei: 420 mm (széleség) és 255 mm (magasság), a Skorpion 250 L kiválóan felhasználható a vékonyabb fatörzsek és az elágazó gallyak aprítására is.

A Skorpion 250 L meghajtásáról egy Lombardini gyártmányú 40,1 LE teljesítményű háromhengeres folyadékhűtéses dízelmotor gondoskodik. A motor standard változata is fel van szerelve „silent” védőburkolattal. Ennek a burkoltnak az a jellemzője, hogy a motor zaj-és rezgéskibocsátását jelentősen tompítja, emiatt beépített vagy lakott területen is nyugodtan használható. Az aprítógép többórás folyamatos üzemelése végett egy 40 l-es beépített üzemanyag tartállyal is rendelkezik.

Az aprítógépbe dörzstárcsás megszakító tengelykapcsoló van beépítve, melynek feladata a motor meghajtásának a vágótárcsától való szétkapcsolása a motor fokozatmentes üzemelése végett.

A Skorpion 250 L aprítógépben a vágó berendezést a két vágókéssel- valamint ezzel együttműködő két támasztó késsel ellátott tárcsa képezi. A vágókések élettartama optimalizálva van a kétoldali élezési lehetőséggel, ami a vágókések 180°-os megfordításával megduplázza az élettatartamot. Az összes kés megfelelően kiképzett és professzionálisan hőkezelt acélból készül. Ezen kívül az aprítógép tárcsája a kidobó ventillátor feladtát is ellátja, vagyis a keletkezett  apírtékot a 360°-ban elfordítható kidobó kéményen keresztül kijuttatja a szabadba.

A Skorpion 250 L forgózsámollyal van felszerelve, ami a gép korpuszát az adagoló garathoz képest akár 270°-kal is elforgathatja.

A behúzó-adagoló rendszer az aprítógépre rászerelt hidraulikus szivattyúból  külön hidromotorral meghajtott két hengerből áll.

A gépkezelő biztonságára vigyáz a vészleállító kötél, amelynek bármely oldalról történő meghúzása a hidraulikus adagoló rendszer azonnali leállását okozza. A rendszer feloldása csak a "Reset" gomb megnyomásával lehetséges, így térhetünk vissza a normál üzemmódba (anyagbehúzás), majd az ”Előre” gomb megnyomása.A behúzó rendszer leállítása a „STOP” vészleállító gombbal is lehetséges.A standard felszereltség tartalmazza még az európai piacon kapható egyik legkorszerűbb No-stress elekronikus biztonsági rendszert, mely automatikusan meggátolja a meghajtó rendszer túlterhelését,az adagoló rendszer ideiglenes megállításával. A No-stress túlterhelés elleni védelem beprogramozása lehetővé teszi a gép egyedi igényeknek megfelelő beállítását.A „vékony fa” – „vastag fa” munkaprogramok változtatásával gyorsan alkamazkodni lehet az egyes aktuális munkamódokhoz, ami az aprítógép hatékonyabb felhasználását eredményezi.A rendszerbe beépítésre került az üzemóra számláló is.

A Skorpion 250 L faaprító gép rendelkezik európai tanúsítvánnyal, ami lehetővé teszi a gép üzembe helyezését, rendszám kiváltását és közúti forgalomban való részvételt. Az aprítógép rendelkezik ráfutó-és állófékkel, LED-es közúti megvilágítással és vonófejhez állítható magasságú aláfutásgátló vonórúddal is.Választható a göbvonófej vagy DIN vonószem.

Az előállított aprítékot felhasználhatjuk közvetlenül kazánfűtésre, vagy komposzt gyárásra esetleg dekorációs célokra.Kalapácsos aprító malomban tovább feldolgozva a brikett-vagy pellet gyártás alapanyagául szolgálhat.

 
 

A műszaki adatai

A BERENDEZÉS TIPUSA

SKORPION 250 L

Külső méretek (HxSxM) [mm] 4620 x 2150 x 2530
Tömeg [kg] 1770
Ágátmérõ [mm] 200
A kések száma 2 vágókés + 2 támasztókés
Adagolási szélesség [fm/min] 42-ig
Apríték teljesítmény [m3/h] 16-ig
Apríték szélesség [mm] 9 -14 között
Adagolási mód két hidraulikus meghajtású fogazott henger
Tárcsa átmérő [mm] 800
Behúzó torok mérte (SxM) [mm] 420 x 255
A motor mûszaki adatai
Motor modell LOMBARDINI 1603
Tolási kapacitás [cm3] 1649
Motor teljesítmény [LE] 40,1
Hűtési mód folyadék
Az üzemanyag fajtája gázolaj
Az üzemanyag tartály térfogata [l] 40
Beindítás elektromos


Standard felszereltség:

  • Üzemóra számláló.
  • Pótkerék.
  • Kidobó cső, 360°-os szögben forgatható csigás forgózsámollyal, deflektor.
  • LED-es közúti megvilágítás.
  • No-Stress túlterhelés elleni védelem.


Opciós felszereltség:
 

  • A kidobó cső hosszabító.

Kérdezzen

TEKNAMOTOR 2015
realizacja:dwarazy.com
oldal tetejére